Cel mai mare atac DDoS din istorie

Victimele au fost Spamhaus, cea mai mare companie care luptă împotriva spamului şi CloudFlare,o companie de hosting și servicii conexe ce a preluat Spamhaus când era sub atac.

Cum s-a făcut atacul:

Doar de pe câteva computere, s-au generat cereri de rezolvare a unor adrese valide de internet (când scrii în browser un URL al unui domeniu de internet, computerul face o cerere către serverul de domenii care-i răspunde cu o adresă.), modificând proprietățile cererii astfel încât să pară că aceasta a venit de la victimă.

O proprietate a acestui atac este amplificarea: dacă o cerere de rezolvare a unui domeniu este scurtă, răspunsul servit este mai larg, întrucât conține mai multe informații vitale. Rația de date este cam de 1:50. Adică răspunsul este de cincizeci de ori mai mare decât cererea. Nu e fix cincizeci, variază, dar cifra aleasă de mine este doar pentru ușurința calcului.
sursa

Din ce am înteles:

- nici o ţara din Europa de Est nu ar suporta unui asemenea atac. Foarte mare, 21 de milioane de servere, din care au fost implicate câteva zeci de mii.
- putem fi daţi oricând afară de pe internet timp de câteva săptămâni, şi nu ar dura mai mult de o oră.

2 Responses to "Cel mai mare atac DDoS din istorie"

  1. O ora e destul de mult ca sa se intample asta :D Am citit si eu articolul pe blogul lui Robintel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si vor mai urma aceste atacuri pentru ca se descopera zilnic carente ale sistemelor :)

    RăspundețiȘtergere